Recept
1 liter Filmjölk
4 dl Ljus sirap
4 tsk Bikarbonat
ca 1 kg Rågsikt
(Degen ska vara smetig)
Smörj och mjöla 3 avlånga brödformar eller
avlånga sockerkaksformar.
125grader i ca 1,5 timme längst ner
i ugnen. Jag brukar ha längre. Bara att provsticka!
Sen är det bara att låsa in sig och äta =)
Lars
11 mars 2009 00:11
Hade jag vetat om dessa har du fått bjussa på en macka även om jag är proppmätt. Åkte förbi för en stund sedan och filmjölkslimpa är ju SÅ gott!!! Nu måste farbror sova så inte benskörheten sätter in nu på ålderns höst!
Trasselsudd
11 mars 2009 00:32
Åååå jag tackar så mycket ja nu ska här bakas limpa för hela slanten MUMS :0)
vea
11 mars 2009 00:46
Meeeeeeeeeeeeen Lars din klant ;-) Du kunde väl satt foten på bromsen!! =)
Eva
11 mars 2009 08:40
Kanoners gulla dej, inte ätit detta sen moster levde, ska genast prova när jag kommer hem! Tack :o)